Cinci calitati ale unui antreprenor de succes

5 Calitati ale unui antreprenor de success

Multi se intreaba cum poti fii un antreprenor de succes. In general fiecare dintre noi a auzit despre antreprenoriat. Cei din generatia tanara au studiat la lectia de antreprenoriat cum sa incepi o afacere.

Altii au facut din propriile hobby-uri si creatii personale o cale prin care obtin venituri, astfel pasiunea genereaza si afaceri. Iar adevaratele business-uri sunt create pentru a obtine bani. Asa cum spunea filozoful grec Diogene din Sinope: ,,Banul e nervul afacerilor”

Inainte de toate un antreprenor trebuie sa:

  • Cunoasca si sa aiba abilitati in domeniul de activitate ales. Aici dau sfat in primul rand tinerilor, sa fie foarte atenti la alegerea domeniului deoarece experienta se dobandeste in timp dar talentul sau inclinatia trebuie sa existe de la inceput. Intr-un cuvant sa fie sigur ca ceea ce isi aleg este exact ce pot face.
  • Gandeasca pozitiv si sa aiba atitudine potrivita. Persoanele pesimiste sau negativiste nu au ce cauta in afaceri. Asta nu inseamna ca si atunci cand ne va fi greu trebuie sa afisam o falsa impresie, ,, vai ce bine imi merge”. Atitudinea noastra trebuie sa fie una profesionala, sa nu dispere ca presiunea poate fi trecatoare
  • Sa fie responsabil. Orice decizie luata de antreprenor va avea consecinte. Sunteti direct raspunzator fata de toti cei implicati in afacerea pe care o dezvoltati, fie ca sunt clienti, furnizori, parteneri, investitori si chiar angajatii.
  • Sa aiba perseverenta si determinare. Multi oameni nu reusesc sa isi indeplineasca obiectivele in viata pentru ca renunta prea usor, pentru ca nu sunt suficient de perseverenti si determinati. Indeplinirea obiectivelor companiei pe care ati infiintat-o este scopul final.
  • Sa aiba etica personala. Un antreprenor de succes nu incalca niciodata principii etice in afaceri sau in viata personala. Viata unei afaceri depinde de cat esti de corect si cum respecti deciziile luate.

Primii pasi la infiintarea firmei:

  1. Stabilirea unei denumiri (numele viitoarei companii) si rezervarea numelui la Registrul Comertului in care firma isi va stabili sediul social. Acest serviciu poate fi accesat si online
  2. Dupa alocare nume firma, intregirea dosarului cu acte necesare inregistrarii in Registrul Comertului
  3. Depunerea capitalului social la una din bancile cu care considerati ca veti derula operatiuni
  4. Soluţionarea cererii revine în competenţa directorului oficiului registrului comerţului care poate dispune inregistrarea firmei sau administrarea şi a altor acte suplimentare
  5. Indrumari pentru completarea corecta a cererii de înregistrare pot fi efectuate, prin serviciile de asistenţa ale biroului nostru